Domuz gribi şüphesiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti. Hastanede domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sayısının 3’e yükselmesi nedeniyle, hastanede alarm verildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, paniğe gerek olmadığını savunarak, "Şu an itibariyle salt domuz gribi teşhisiyle ölen vaka sayısının 2 olduğunu söyledi. H1N1 virüsü teşhisiyle hayatını kaybeden kişi sayısının 12 olduğunu açıklayan Müezzinoğlu, "Şu anda grip aşısıyla ilgili en ufak bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.

AKP Afyonkarahisar kampında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, "Panik yapmayın" sözünü yineledi. Şu an itibariyle domuz gribi teşhisiyle salt ölen vaka sayımız 2 ama domuz gribi H1N1 virüsünün de etken olduğu ilave hastalıklarında olduğu böbrek yetmezliği, kardiyovasküler hastalıklar, immün sistem yetersizliği gibi, 65 yaşın üzerinde farklı sağlıkündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Domuz gribi vakalarına ilişkin bir soru üzerine sorunları olup da vefat eden ve bu vefat edenlerin içinde de H1N1 virüsü teşhisi koyduğumuz vaka sayısı da 12. Dolayısıyla vefat edenlerin tamamını H1N1 virüsünden vefat etmiş gibi kamuoyuna deklare etmek ve burada paniğe sebep olmak doğru değil" ifadesini kullandı. 

Viral enfeksiyonlar, gribal enfeksiyonlar açısından öncelikle çocuklar adına annelerin, babaların ve bütün vatandaşların hijyen açısından tedbir almalarını, sağlıklı beslenmelerini ve sulu gıda almalarını öneren Müezzinoğlu, "El ve ağız sağlığına ne kadar çok dikkat edersek, direncimizi düşürecek ilave yüklerden ne kadar uzak durursak, bir de sağlıklı beslenme ve ortamın temiz havasına ne kadar çok dikkat edersek inanıyorum ki viral enfeksiyon salgınlarından da toplum olarak o kadar az etkileneceğiz" şeklinde konuştu.


KARTAL'DA 'DOMUZ GRİBİ' ALARMI

Solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikâyetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 3 kişi de domuz gribi belirtileri tespit edildi. Domuz gribi şüphesiyle tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başvuran ve domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sayısının 3'e yükselmesiyle birlikte hastanede alarm verildi. Hastanenin Acil Servis binasındaki "Kırmızı Alan" içindeki ve çevresindeki görevliler ile hasta yakınları maske takarak dolaşmaya başladı. Başka hastanelere sevk edilen hastaların ve çalışanların da maske takarak görev yaptıkları görüldü.