Eskişehir'de akciğer kanserine yakalanan 3 çocuk annesi Nuriye Kasap'a yanlış teşhis koyan doktorla ilgili dosyaya Adli Tıp'tan, "Uygun tanı konsa da hasta ölürdü, doktor sekizde iki kusurlu" yanıtı geldi.

Eskişehir’de yaşayan üç çocuk annesi Nuriye Kasap, “öksürük ve nefes darlığı” şikayetiyle on ay boyunca üç kez gittiği hastaneden astım teşhisi konarak geri gönderildi. On ay sonunda başvurduğu bir başka hastanede, ileri derecede akciğer kanseri olduğu anlaşıldı ve dokuz ay sonra da hayatını kaybetti.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Sağlık Bakanlığı’nın atadığı üç profesör, çokça belirtiye rağmen doktorun akciğer tomografisi aldırmadığını ve yanlış teşhis koyduğunu saptadı. Bunun üzerine doktor hakkında dava açıldı. Dosya, Adli Tıp’a gönderildi. İkinci facia burada gerçekleşti: Üç profesörün raporu ve Kasap Ailesi’nin dilekçesi yok sayılırken, şüpheli doktorun ifadesi ve onun özel olarak hazırlattığı rapora dörder sayfa yer verildi. Bütün bu işlemlerin sonunda, aralarında sadece bir tüberküloz uzmanının bulunduğu kurul, “Uygun tanı konsa da hasta ölürdü” diyerek, doktoru sekizde iki kusurlu buldu.