21'i tutuklu 35 kişin yargılandığı Doğubayazıt ‘KCKdavasının duruşması, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tercüman aracılığıyla yapılan Kürtçe savunma ardından avukatların savunmasına geçildi. Avukatlar savunmalarında, müvekkillerinin yaptıkları basın açıklaması, eylem ve etkinliklerin tümünün BDP'nin programında olduğunu belirtilerek, "Müvekkillerimizin yaptıkları eylem ve etkinliklerle yasal ve Meclis'te milletvekilleri olan bir parti illegal gösterilmeye çalışıldığını görüyoruz" dedi.Yapılan savunmaların ardından duruşmaya ara verildi.

Aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu; Baran Umut Kıran, Diyadin Bilen, Güllüzar Kalmış, Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili Ali Sağüt, İbrahim Bobilik, Doğubayazıt Belediyesi meclis üyesi Reşit Sarıhan, Muhsin Kula, Bişar Ekren, Fatma Oral, Abbas Karataş, Mehmet Şerif Hacıoğlu, Şah İsmail Gültekin ve Orhan Ebren'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, 8 kişi hakkında ise "yöneltilen suçun niteliği", "mevcut delil durumu" ve "delillerin toplanmamış olmasını" gerekçe göstererek, tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.