Diyarbakır’da düzenlenen “Senaryo operasyon” polisi şoke etti. Kapkaççı rolündeki iki polis, bir mahalledeki eve saklandı ve diğer polislere bu kişileri bulma emri verildi. Ev sahipleri ise kapıya dayanan diğer polislere, kapkaççı rolündeki meslektaşlarını gizleyerek vermedi.

 

BDP Hakkari milletvekili Adil Kurt, Diyarbakır Melikahmet Caddesinde yaşanan olayı TBMM’de anlattı.

 

Kurt “Polis bu caddede huzur tatbikatı yapıyor. 2 tane arkadaşlarını kapkaççı rolüne soyundurmuşlar ve Melikahmet’te saklanmasını istemişler” diyerek şunları söyledi:

 

‘’Hangi ekip kapkaççı rolündeki bu polisleri yakalarsa ödül alacak. Kapkaççılar Melikahmet’teki bir sokakta ilk kapıdan içeri giriyorlar ve evdekilere (Polis bizi kovalıyor, bizi gösterme) diyorlar. Diğer polisler kapkaççı rolündeki meslektaşlarını bulamıyor. Onlar da telefonla arayıp biz şu evdeyiz diyor. Polis bu eve geliyor ve (Biz kapkaççı arıyoruz. Sizin evinize girmiş, buradalar mı?) diye soruyor. Evdeki kadın orada olmadığını söyleyip gizliyor. Polis ısrar edip içeri giriyor ve arkadaşlarını o evde buluyor. Oradan ayrılırken ev sahibi kadın, kapkaççı zannettiği iki polise Kürtçe olarak ( Sizi ben ele vermedim) diyor. Toplum eğer kapkaççıyı, hırsızı polisten korur duruma gelmişse bunu varın siz düşünün”. (Gazeteport)