Diyarbakır kent merkezine yakın mesafedeki Dürümlü mahallesinde dün gece büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamada 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 30'a yakın kişinin ise yaralandığı öğrenilirken,  patlama sırasında olay yerinde bulunan 12 köylüden saatlerdir haber alınamıyor.

DİHA'nın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre, Dürümlü mezrasına yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıkamış köyünde geçen bir kamyondan şüphelendi. Köylülerin takip ettikleri kamyon Dürümlü mezrasının girişinde içindekilerin araçtan inmesi sonrası patlatıldı.

'5 METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKUR OLUŞTU'

Patlamanın yaşandığı noktada yaklaşık 40 metre genişliğinde, 5-7 metre derinliğinde bir çukur oluşurken, köyün girişine 50-100 metre uzakta bulunan toprak evlerden 4'ü tamamen çöktü. Yine kamyon ve onu takip eden araçlara ait parçaların 500 metrelik alana savrulduğu görülürken, bu parçalardan bazıları da köylülere ait evlerin içlerine kadar girdi.

'BİRÇOK KİŞİ KAYIP'

Bomba yüklü aracı takip eden Dürümlü köylülerinden 4'ü yaşamını yitirirken, onlarla birlikte aracın peşine düşen 12 köylü ise kayıp.

Dicle Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılan yaşamını yitiren dört kişiye ait cenazelerden şu ana kadar Ramazan Yakar, Ahmet Yaman ve Mustafa Yakar'ın kimlikleri tespit edilebildi.

Köylüler günün aydınlanmasıyla birlikte bombanın patladığı 500 metrelik alanda ceset parçaları aradı.