Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Elazığ yolu yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında şiddetli patlama meydana geldi.

Batıkent Kavşağı'nda polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Gelen ilk bilgilere göre, patlamada 15 kişi yaralandı.

Yaralılar, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyubi Hastanesi ve Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

DHA muhabiri Ferit Aslan patlamayla ilgili CNN Türk canlı yayınında şu bilgileri verdi: "Diyarbakır-Elazığ Karayolu üzerindeki Kolordu kavşağında polis servis aracına yönelik olarak gerçekleştirildi. Burası 7. Kolordu Komutanlığı nizamiyesine 200 metre uzaklıkta. Yaralılar vatandaşların imkanlarıyla hastanelere taşındı. yaralılar arasında sivillerin de olduğu öğrenildi.
 
Al Jazeera’nin aktardığına göre, en az 3 kişi hayatını kaybetti, aralarında polis memurlarının da bulunduğu 22 kişi yaralandı.

Diyarbakır Valiliği, saldırıda yaralananların 12'sinin polis olduğunu belirtti.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

“Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır.

Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.

Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”