Lice’deki PKK’lilere ait mezarlıktaki Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılması ve Mehdin Taşkın’ın öldürülmesinin protesto edildiği Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde polisin protestoculara ateş ettiği iddia edildi.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Diyarbakır’ın Sur ilçesi Melik Ahmet Caddesi üzerine Lice saldırılarını protesto etmek için yolu trafiğe kapatan gençlere polis tazyikli su ve gaz bombalarının yanı sıra mermiler ile müdahale etti.

Polisin müdahalesine gençler, molotofkokteyli, havai fişek ve taşlar ile karşılık verdi. Polis müdahalesinin sürdüğü semtte çatışmalar da şiddetlenerek devam ediyor.

Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerin de olduğu kalabalık bir grup da Koşuyolu Parkı önünde biraraya gelerek İstasyon Meydanı’na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Aralarında DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek ile HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve belediye eş başkanlarının da bulunduğu kalabalık İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek tarafında yapılan açıklamanın ardından kalabalık Bağlar’a doğru yürüyüşe geçti. Göçmenler Caddesi’ne gelindiğinde polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesine gençler taş, molotofkokteyli, havai fişek ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Gençler ile polis arasında çatışmalar devam ediyor.