PKK’nin silahlı kanadı HPG, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış köyünün Dürümlü Mezrası’nda bomba yüklü aracın patlamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

12 Mayıs’ta Dürümlü Mezrası’ndaki patlamada 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 30'a yakın kişinin ise yaralandığı belirtilmişti. Patlama sırasında olay yerinde bulunan 12 köylüden ise haber alınamadığı bilgisi geçilmişti.

Patlamanın yaşandığı noktada yaklaşık 40 metre genişliğinde, 5-7 metre derinliğinde bir çukur oluşurken, köyün girişine 50-100 metre uzakta bulunan toprak evlerden 4'ü tamamen çökmüştü.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Amed bölgesinde patlayıcı madde yüklü bir kamyonu bir yerden başka bir yere taşıma görevini icra eden arkadaşımız 12 Mayıs günü akşam saatlerinde Amed’in Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Köyü’nün Dürümlü Mezrası’nda hareket halindeyken bazı yerel işbirlikçi unsurlar tarafından engellenmeye çalışılmıştır. Kamyondaki görevli arkadaş, kimliğini açıklayarak engellememeleri gerektiğini söyleyip yoluna devam etmek istemiş, ancak hem ilgili köyden hem de çevredeki başka köylerden gelen unsurlar araçlarla kamyonu takip ederek ateş açmışlardır. Açılan bu yoğun ateş sonucu kamyon içindeki fünyelerin isabet alması ile birlikte patlama olayı gerçekleşmiş ve bu durum kamyonun yakınında bulunan herkesin yaşamını yitirmesine yol açmıştır.

“Kamyonda yüklü olan patlayıcı maddeler, kesinlikle patlatılmak üzere düzeneklenmemiş olup, sadece nakil görevi icra edilmektedir. Ancak açılan ateş sonucu mermilerin isabet etmesiyle bu vahim olay gerçekleşmiştir. Bu üzücü olaydan dolayı yaşamını yitiren insanların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ancak bu olayda sorumluluğun, araca mermi sıkanlara ait olduğunun halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz.”