Diyarbakır Valiliği, Lice'de 2 sivil yurttaşın öldürüldüğ 2 yurttaşın da yaralandığı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu" çıktığı iddiasında bulundu.

Lice'de sivil yurttaşların üzerine açılan ateş sonucu 2 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 2 yurttaşın ise yaralandığı saldırı ile ilgili Diyarbakır Valiliği internet sayfasından yazılı açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada sivil yurttaşlara yönelik saldırının "güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu" olduğu ileri sürüldü.

Valilik açıklamasında şunları kaydetti: "07.06.2014 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır - Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu, çıkan çatışmada 2 saldırgan yaralanmıştır. Askeri helikopter ile Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılan saldırganlardan 1'i yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Diğer saldırgan ve yaralanan 1 askerin tedavisi sürmektedir.  Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca konu idari yönden de takip edilmektedir."