Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Örgütü, Paris'te suikast sonucu öldürülen PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Bağlar Dörtyol'dan Koşuyolu Parkı'na yürüyüş düzenledi.

Polis kurduğu barikatla, aralarında BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'ın da bulunduğu, binlerce kişinin yürümesini engellerken, yaklaşık iki saat süren görüşmeler sonrasında eylemciler yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğraflarının yer aldığı ve "Üç yoldaşımız ölümsüzdür" yazılı pankart ile "Sakine Cansız ölümsüzdür", "Fidan Doğan ölümsüzdür" ve "Leyla Şaylemez ölümsüzdür" dövizleri taşındı.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt açıklamada bulundu. Üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülüşünün Kürt kadın özgürlük mücadelesine yönelik olduğunu söyleyen Zümrüt, "katliam aydınlatılıncaya kadar sokaklarda olacağız ve arkadaşlarımızın mücadelesini devam ettireceğiz" dedi.

"DİYARBAKIR'A GELECEK OLAN CENAZELER GÜÇLÜ BİR BİÇİMDE SAHİPLENİLSİN"

"Katliamın hesabını kadınlar soracaktır" diyen Zümrüt, "Arkadaşlarımızı hak ettikleri şekilde karşılayalım" ifadesini kullanarak Diyarbakır'a gelecek olan cenazelerin güçlü bir şekilde sahiplenilmesi konusunda çağrıda bulundu.

BEŞTAŞ POLİS'İN YÜRÜYÜŞÜ ENGELLEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, "Şu an dünyanın her yerinde her kıtada Kürtler bu katliamın hesabını sormak için alanlardadır" dedi.

Yürüyüşün engellenmesini ve polisin tutumunu eleştiren Beştaş, "Biz Fransa'da yaşanan bir katliamı protesto etmek için bir yürüyüş düzenliyoruz. Polis bunu engellemeye çalışıyor. Vali Diyarbakır'ın her yerini yürüyüşe yasaklamış neredeyse, bu kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"FRANSA'DA TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMLERİYLE KCK OPERASYONLARI YAPILIYOR..."

Beştaş, "Fransa'da Türkiye'nin girişimleriyle iki yıldır KCK operasyonları yapılıyor. Bu yüzden Kürt siyasetçiler burada sürekli izlendiği biliniyor. Kürt siyasetçilerin katledildiği Enformasyon binası 24 saat izleniyor. Fransa neden bu kadar süredir olayın faillerini açıklamıyor" diyerek, katliamın derhal aydınlatılmasını istedi.

Eylem, konuşmalar ardından atılan sloganlarla son buldu. (ANF)