Abdullan Öcalan’ın mesajının okunacağı Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarının hazırlıkları tamamlandı. Newroz alanına vatandaşlar geceden gitmeye başladı. Şu saatlerde de alana gidişler sürüyor.

Yüzbinlerce kişinin katılması beklenen Newroz'u izlemek için yerli ve yabancı yaklaşık 1000 gazeteci Diyarbakır'a gitti. 

Diyarbakır’da, kutlanacak Newroz'a 24 ülkenin büyükelçiliğinden temsilciler de katılacak.

Newroz kutlamalarının bulunduğu alandaki platforma, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’lilerin fotoğrafları yanı sıra Cizre’de polisin açtığı ateş sonucu öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ve Suriye’nin Rojava bölgesinde IŞİD'le mücadelede hayatını kaybedeb yabancı YPG’lilerin de fotoğraflarının asıldı.

Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve alanda 2,5 milyon kişinin duyabileceği şekilde ses düzeni kurduklarını söyledi.

Kutlama programının saat 10.00’da başlayacağını ve tertip komitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına birer konuşmanın yapılacağını belirten Fırat, “DTK Eş Başkanımız Selma Irmak ve PYD Eş Başkanı Asya Abdullah da birer konuşma yapacak. Daha sonra İmralı’dan gelen sayın Abdullah Öcalan’ın mesajı heyet üyeleri tarafından Türkçe ve Kürtçe okunacaktır” dedi.