Diyarbakır Valiliği tarafından merkez Sur İlçesinde 7, Yenişehir ilçesinde ise 2 mahallede bugün saat 05.00'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan etti. Mardin'in Dargeçit ilçesinde ise 07.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DİYARBAKIR'DA 9 MAHALLEDE YASAK

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Sur içinde kalan Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Gazi Caddesi, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Yenişehir ilçesinin Feritköşk ve Dicle mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Yasağın bugün sabah 05.00'dan başladığı ve ikinci bir duyuruya kadar devam edeceğinin belirtildiği Valilik açıklamasında, "Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ve Yenişehir ilçelerinde 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden sonra, mahalleler ablukaya alınırken, mahallelere yönelik operasyon ve saldırı da başladı.

DARGEÇİT'TE YASAK VE PLAKASIZ ARAÇLAR

Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde saat 07.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Dargeçit Kaymakamlığı'ndan yasakla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Dargeçit ilçesinde kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ile barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı kararı alındı."

Öte yandan sokağa çıkma yasağı, cami hoparlörlerinden Türkçe ve Kürtçe anons edildi. İlçeye kirpi tipi askeri araçların sevk edildiği belirtilirken, ilçenin genelinde çok sayıda özel timlerinin kullandığı 4x4 Ford Ranger marka plakasız araçların dolaştığı bildirildi.