Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada Diyarbakır'da üç polisin küçük yaştaki 3 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve hakkında takipsizlik kararı alındığı yönündeki paylaşımları yalanladı. Paylaşım yapan kişinin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Böğürcü, bu kişinin psikolojik rahatsızlığı bulunduğunun ortaya çıktığını iddia etti.

Diyarbakır'da biri emniyet amiri üç polisin 3, 5 ve 7 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı verildiğine ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde haberlerin yayılması üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Radikal'in Doğan Haber Ajansı'ndan Canan Altıntaş'ın haberine dayandırdığı habere göre; bir çok kişinin paylaştığı yazının kim tarafından yayıldığını tespit ettiğini ileri süren polis, bunun psikolojik rahatsızlığı bulunan ve daha önce de kamu görevlilerine iftira atma suçundan hakkında işlem yapılan M.E. olduğunu öne sürdü.   

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada paylaşılan yazının gerçek dışı olduğunu belirterek, söz konusu isimde kimsenin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyledi. Böğürcü, paylaşımların tamamen asılsız olduğunu, paylaşımı yapan kişinin daha önce de bu tür paylaşımlar yaptığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişi olduğunu iddia etti.  

'KOVUŞTURMAYA YER YOK' DENİLMİŞTİ

Diyarbakır Valiliği, daha önce de gündeme gelen polislerin çocuklara cinsel istismarda bulunduğu olay  üzerine, 24 Nisan 2014 tarihinde bir açıklama yapmıştı. Valilik, merkez Yenişehir Polis Merkez Amirliği tarafından adı geçen personel hakkında yaptığı idari işlemde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini belirterek, kamu görevlisinin de suçlamalarda bulunan kişi hakkında iftiraya maruz kaldığı gerekçesiyle dava açtığını belirtti.

Açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma kapsamında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, iddiada bulunan M.E.'nin Asayiş Şube Müdürlüğü ile Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayarak, hakaret içerikli sözler sarfetmesi üzerine hakkında adli işlem başlatıldığı ve Eğil Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan 2 ay 15 gün, tehdit suçundan 5 ay, iftira suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve cezasının ertelendiği belirtildi.

Halen M.E. hakkında geçen nisan ayında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca suç uydurma, iftira ve hakaretten başlatılan soruşturma ise sürüyor.