Diyarbakır'da HPD'nin 5 Haziran günü düzenlediği miting alanında 4 kişinin ölümü 400'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan 20 yaşındaki Orhan Gönder'in miting alanına giriş görüntüleri ortaya çıktı.

Bombalı saldırının faili Orhan Gönder, saldırıdan 2 gün önce kaldığı otelde askeri yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle polis tarafından işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Görüntülerde, IŞİD üyesi olduğu belirtilen Gönder'in olay günü bombayı miting alanına koyduktan sonra ayrıldığı ve saat 14.33'de yeniden alana döndüğü ortaya çıktı. Yeniden alana İstasyon Caddesi'nin Ofis semti tarafından giren Orhan Gönder'in polis kontrol noktasına girdikten sonraki görüntülerinde, kontrolden çıktığı anda yere bir şey düşürdüğü ve eğilip aldıktan sonra yoluna devam ettiği görülüyor.

Üzerinde siyah tişört ve koyu renkte bir pantolon olan Orhan Gönder'in hafif kirli sakallı olduğu da görülüyor.

MÜFETTİŞLER 34 GÜNDÜR DİYARBAKIR'DA

Olayı soruşturmak için patlamadan bir gün sonra Diyarbakır'a gönderilen Emniyet Genel Müdürlüğü'nden iki müfettişin ise halen kentet olduğu ve soruşturmalarını sürdüğü belirtildi. Polis başmüfettişlerinin, patlamadan önce bölgedeki bütün görüntüleri kare kere izlediği, mitingden önce alınan güvenlik önlemlerini ve patlamadan sonra yaşananları incelediği öğrenildi.

Şimdiye kadar yaklaşık 90 polisi dinleyen müfettişlerin patlama öncesinde patlama olacağına dair bir ihbar alınıp alınmadığını da araştırdıkları öğrenildi.