Diyarbakır'da 1 Mayıs kutlamaları başladı. Alana beyaz tülbentle girenlere izin verilmemesi nedeniyle polisle katılımcılar arasında tartışma yaşandı.

Vecdi Erbay'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre İstasyon Meydanı’nda düzenlenen kutlamalar Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır Tabip Odası ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan tertip komitesi tarafından düzenleniyor.

Sendika temsilcilerinin yanı sıra HDP Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk’ün de konuşma yapacağı mitinge yüzde 70 oyla Bağlar Belediyesi Eş Başkanı seçildiği halde KHK mağduru olduğu için mazbatayı alamayan Zeyyat Ceylan da katılacak. Ceylan da “hem KHK hem de YSK mağdurları adına” konuşma yapacak.

BEYAZ TÜLBENT YASAĞI

Öte yandan polis alana girenlerin beyaz tülbent taşımasına izin vermedi. “Bunu neden takıyorsunuz?” diye soran polise, “Beyaz tülbent barışı simgeliyor, barış istediğimiz için takıyoruz” cevabı verildi. HDP Milletvekili Remziye Tosun ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu polisin yasak kararına tepki gösterdi. Polis ile alana tülbentle girmek isteyenler arasındaki görüşmeler devam ediyor. Bu arada kontrol noktasından alana girmek isteyenler kontrol noktasına birikti. Beyaz şal ve tülbent takıldığı gerekçesi ile TMMOB Diyarbakır korteji de miting alanına alınmadı. Bu durum protesto edilerek şallar demir bariyerlere asıldıktan sonra alana girildi.