Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il ve ilçe binalarına dün gece saatlerinde eşzamanlı yapılan polis baskını, aramaların ardından son buldu.

DİHA'nın haberine göre; il ve ilçe binalarına yüzlerce polis ve uzun namlulu silahlarla yapılan baskında, parti binalarının bulunduğu tüm yollar polisler tarafından kapatıldı.

RAPOR, EVRAK VE KİTAPLARA EL KONULDU

Saatler süren aramanın ardından parti binalarında, içinde Sur'da aylarca yaşanan savaş sürecinin konu alındığı rapor da dahil birçok rapora el konulduğu öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi HDP ve DBP ilçe binalarına yapılan baskında, ortak kullanılan binaya polis kapıyı kırarak içeri girdi. Ardından parti binalarında saatlerce arama gerçekleştirildi. Sabah saatlerine kadar süren aramada bina içerisinde bulunan evrak ve kitaplara el konuldu.

KAPIYI KIRIP KİLİDİ DEĞİŞTİRDİLER

DBP ve HDP Ergani ilçe binalarına da aynı saatlerde baskın düzenlendi.

Kimsenin olmadığı parti binasına baskın düzenleyen polisler kapıyı kırarak içeri girip ardından arama gerçekleştirdi. Aramanın bitimi ardından ise kapı kilidini değiştiren polislerin tutanak için birinin emniyete gelmesi konusunda partililere bilgi gönderdiği öğrenildi.

HDP ve DBP Silvan ilçe örgütlerine de yapılan baskında parti binaları aramadan geçirilirken, arama sonucunda parti binalarında bulunan kimi posterlere ve bilgisayarlara el konulduğu belirtildi.

GÖZALTILAR VAR

Diyarbakır'ın HDP ve DBP binalarına yapılan baskınlarda aynı anda kimi parti üyelerinin evlerine de baskın olduğu ve gözaltıların yaşandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan partililerin isimleri henüz öğrenilemedi.