Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehaneye silahla ateş açılması sonucu üç yurttaş yaralandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Fayansçılar Fırat Okey Salonu'na, Polis Okulu istikametinden doğru seyir halinde olan, plakası alınamayan sarı renkli doblo marka bir araçtan silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Açılan ateşte, kahvenin önünde bulunan İslam Aslan (65), oğlu Mustafa Aslan (25) ve beraber oturdukları soyadı öğrenilemeyen Mustafa isimli üç yurttaş bacaklarından yaralandı. İslam Aslan ve oğlu Mustafa Aslan çevrede bulunan yurttaşlar tarafından araçlarla Selehattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, soyadı öğrenilemeyen Mustafa isimli yurttaş ise Sultan Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Saldırı esnasında kahvede olan görgü tanıkları, saldırının saat 19:24 sularında gerçekleştiğini, sarı renkli doblo marka aracın saldırıdan sonra Polis Okulu istikametine doğru kaçtığını anlattı. Olay yerinde saldırının izleri bulunurken, camları kırılmış durumda olan kahvenin önünde kan izleri görülüyor. Olay yeri inceleme ekipleri saldırı yerinde inceleme yaparken, kıraathanenin önüne ise güvenlik şeridi çekildi.

MOBESE KAMERALAR VAR

Saldırının gerçekleştiği caddenin her iki kavşağında mobese kameraların bulunduğu ve kamera kayıtları üzerinden araç ve saldırganın kolaylıkla tespit edilebileceği belirtiliyor.

Saldırı gerçekleştirilen kahvenin camlarında ise HDP Diyarbakır Milletvekili Adaylarının posterlerinin olduğu bildirildi. (DİHA)