Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu öldürülen HDP'li Bayram Dağtan, Bayram Özelçi ve Emin Ensen'in cenazeleri, binlerce kişi tarafından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, Diyarbakır'da İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'a dönük kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmeyen silahlı saldırının ardından kontra gruplarının silahlı saldırılarında katledilen HDP'li Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Emin Ensen'in cenazeleri, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Nursel Aydoğan'ın da bulunduğu binlerce yurttaş, sabah saatlerinde cenazelerin dün gece getirildiği Yeniköy Mezarlığı'nda bir araya geldi. Binlerce kişinin omuzlara aldığı cenazeler, "Şehit namırın" sloganı eşliğinde defnedilecekleri yere getirildi.

'KİMSE YANLIŞ HESAPLAR PEŞİNDE KOŞMASIN'

Cenazelerin defnedilmesinin ardından konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Akar, Kürt halkının kazanımlarını hazmedemeyen güçlerin saldırıya geçtiğini söyledi. Kürt halkının özgürlüğe yaklaştıran kazanımlar elde ettiğini belirten DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, "Kürt halkı üzerinde kirli politikalar yürütülüyor. Diyarbakır halkı saldırılar karşısında hiçbir zaman geri adım atmadı, atmayacakta. Hiç kimse yanlış hesaplar peşinde koşmasın" şeklinde konuştu.

Yaşamını yitiren HDP'lilerden Bayram Özelçi için Şemsiler Yas Evi'nde, Bayram Dağtan ve Emin Ensen için ise Temiran Yas Evi'nde taziyeler kuruldu.