Kayyım yönetimindeki belediyelerden taşınmazların başka kurumlara devredilmesi, HDP'li başkanların tepkisine yol açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı, bazı belediyelerdeki taşınmazların devrine ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı imzası ile yapılan yazılı açıklamada, “Bu kentin yasal seçilmişleri olarak Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan yönetici, memur veya işçi kadrosunda yer alan tüm çalışanlara çağrımızdır. 2016 yılında kayyum atanarak gasp edilen tüm belediyelerimizde hukuksuzca işlemler yapılmıştır. Taşınır-taşınmaz mal varlıklarının hukuksuzca devri işlemleri Sayıştay raporlarına dahi yansımıştır.

1 Nisan 2019 itibari ile kaybettiklerini anlayan kayyumlar tarafından dünden beri belediyelerimizin önlerinde nakliye araçları ile taşıma yapılmakta, belediyelerimize ait demirbaşlar kaçırılmaktadır. Bunların yanı sıra yapılan finansal işlemlerinde yasal olmadığını, adeta talandan mal kaçıran zihniyetin tezahürü olduğu anlaşılmaktadır. Bunun ismi hırsızlık ve yolsuzluktur. Bu hırsızlığa, yolsuzluğa ve hukuksuzluğa göz yuman, imza atan veya seyirci kalan sorumluluk mevkiindeki tüm kesimlerin bu suça iştirak ettiğini ve çalışmaya başlayacağımız ilk günden itibaren yaşanan hukuksuzlukları ortaya çıkarıp adalet yoluyla bunlardan tek tek hesap soracağımızı açıkça belirtiyoruz. Dün itibari ile kayyumların hiçbir zaman hukuki kabul etmediğimiz tüm yetkileri artık seçimlerle birlikte tamamen sona ermiştir. Bu yanlışlardan bir an önce dönülmeli ve halktan özür dilenmelidir. Halka ait olan ve hukuksuzca gasp edilen, devredilen ve çalınan belediyelerimizin tüm mal varlıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın” ifadelerine yer verildi.