DTK, HDP ve DBP'nin çağrısıyla Diyarbakır'ın Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelen onbinlerce kişi, "Her şeye rağmen barış" yazılı dev pankartla Ankara'da Barış Mitingi'ne yönelik gerçekleştirilen bombalı katliamı HDP'nin 5 Haziran Mitingi'nin gerçekleştiği İstasyon Meydanı'da protesto etti. Protestonun ardından gerçekleştirilen yürüyüşlere saldıran polisin gaz bombalı müdahalesi sonucunda kalp hastası olan 63 yaşındaki Abdulaziz Taruk isimli bir yurttaş yaşamını yitirdi.

"KATLİAMIN FAİLLERİNİ BİLİYORUZ"

İstasyon Meydanı'nda Ankara'da yaşanan bombalı katliamda yaşamını yitirenlerin anısında toplanan binlerce kişi, yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

Burada konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, bölgede halka yönelik katliam girişimlerinin devam ettiğine dikkat çekerek, "Diyarbakır halkının katliamların faillerini İstasyon Meydanı'nda boğacağını" söyledi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise, Ankara'da katledilenlerin her kesimden barışçıl insanlar olduğunu ve katliamın faillerini tanıdıklarını söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ SÜRDÜĞÜ SUR'A YÜRÜYÜŞ VE SALDIRI

Yapılan açıklamanın ardından kitlenin bir bölümü sokağa çıkma yasağının ve polis saldırılarının sürdüğü Sur ilçesine gitmek üzere Dağkapı Meydanı'na yürüdü. Buraya gelen kitleye polis gaz bombası, tazyikli su, plastik mermi ve gerçek mermilerle saldırdı. Saldırıya kitle de taşlarla yanıt verdi.

Öte yandan İstasyon Meydanı'ndan dağılarak Bağlar ilçesine gelen kitleye de polis saldırdı.

63 YAŞINDAKİ TARUK YAŞAMINI YİTİRDİ


Polisin gerçek mermi ve yoğun gaz kullandığı noktalardan biri olan Melik Ahmet Caddesi'nde ise kalp hastası olan 63 yaşındaki Abdulaziz Taruk isimli yurttaş yaşamını yitirdi. Taruk'un kalp hastası olduğunu söylemesine rağmen polisin yoğun gaz kullanmaya devam ettiği ve fenalaşan Taruk'u almak için gelen ambulansın da geçişine izin verilmediği iddia edildi.

Yurttaşların kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdığı Taruk, yolda yaşamını yitirdi.

Kaynak: DİHA