Yaşanan silahlı saldırılarla birlikte gerginliğin arttığı Diyarbakır'da, silahlı bir grubun Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde de dolaşıp, hastane çalışanlarını tehdit ettiği aktarıldı.

DİHA’nın konuya dair haberine göre, saatlerce hastane önünde silahlarla dolaştığı belirtilen bu guruba polisin ise herhangi bir müdahalede bulunmadığı belirtildi.

Diyarbakır'da Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi sonrası sokağa çıkan silahlı gurupların Bayram Dağtan ile ismi henüz öğrenilemeyen bir yurttaşı katledip, 3 kişiyi de yaraladığı Şehitlik semtinin yanı sıra Baran'ın cenazesinin kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi çevresinde de 30 kişiye yakın silahlı bir grubun dolaştığı bildirildi.

Baran'ın saldırıda ölmesinin ardından saat 15.30 sıralarında getirildiği hastane morgu önüne gelen kar maskeli ve silahlı kişiler, güvenliği nedeniyle ismini bir veremediğimiz bir hastane çalışanının anlatımlarına göre, "Vur vur Hizbullah, PKK'yi vur" ve "Selo seni Meclise göndermeyeceğiz" şeklinde sloganlar atıp, hastanenin pencerelerinden bakan çalışanlara da boğazınızı keseceğiz şeklinde tehditlerde bulundu.

FARKLI KENTLERE AİT ARAÇLARDA SİLAH İDDİASI      

Hastane çalışanlarının pencereden dışarı bakmaya devam etmesi üzerine söz konusu silahlı grubun hastanenin duvarlarına ateş açtığını da belirten çalışan, hastanenin hemen yanında polis karakolu olmasına rağmen polislerin yaklaşık 3 saat sonra bölgeye geldiğini ancak o sırada silahların araçlara konulduğunu söyledi.

Hastane çalışanı, hastaneden çıktıkları sırada kendi araçlarının polislerce arandığını ancak silahlı gruba ait araçların durdurulmadığını da kaydetti.

Yine hastane çevresinde Diyarbakır'ın aynı sıra Osmaniye, Antep ve Mardin plakalı araçların içerisinde silahlı kişiler gördüklerini de belirten aynı hastane çalışan, söz konusu araçların içerisinde kimi gurup üyelerinin kıyafetlerini değiştirdiklerine tanıklık ettiğini aktardı.

GRUBU YÖNLENDİREN KİŞİ 30-40 YAŞLARINDA

Görgü tanığı çalışan, kar maskeli ve silahlı bu grubun 30-40 yaşlarında siyah pantolon ve krem renkli bir ceket giyen kişi tarafından yönlendirildiğini de söyledi.

POLİS: SOKAKTAN BAŞINI ÇIKARANA ATEŞ AÇIYORLAR  

Öte yandan olayın yaşandığı Şehitlik Semti'ndeki 45, 46 ve 47'inci sokaklarda halen silahlı başka bir grubun bulunduğu ve semt sakinlerine tehditler savurduğu bildirildi. Bu sokaklara gitmek isteyen gazeteciler ise polislerce "Sokaktan başını çıkarana ateş açıyorlar" şeklinde uyarılarak sokaklara girmelerine izin verilmedi. (DİHA)