Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir kahveye uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte Osman Çaran ve İbrahim Turan isimli yurttaşlar ile Mehmet Uyar isimli bir polisin yaralandığı öğrenildi.

Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralananlar, olay yerine gelen ambulanslarla Çınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'da bulunan hastanelere sevk edildi. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar hayatını kaybetti.

ŞIRNAK'TA 1 ASKER YARALANDI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Çeman köyünde ise sivil bir araçla asker nizamiyesinde nöbet tutan askerlere ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda nizamiye önünde nöbet tutan askerlerden birinin ağır yaralandığı belirtildi.

Saldırının bir araçtan yapıldığı ve karakoldan karşılık verildiği ve çatışmanın 5 dakika sürdüğü bildirildi. Yaralanan askerin olay yerine gelen askeri helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. (DİHA / Fotoğraf: Arşiv)