Diyarbakır’da Temaşa adlı bir kafenin açılışına katılan Jehan Barbur’un konseri kafede alkol verildiği gerekçesiyle iptal edildi.

Kafenin alt katında bulunduğu bina sakinlerinin şikayeti üzerine mekanı basan polis programı başlamadan bitirdi. Daha önce Kasım ayında Hayal Kahvesinde program yapan sanatçı Jehan Barbur, bu kez Temaşa adlı bir kafenin açılışına davet edildi. Barbur’un programına bir saat kala mekana polisler geldi. Dinleyicilerin kimliklerini toplayan polis, kimsenin dışarı çıkmasına izin vermeyerek, yaklaşık bir saat boyunca kafede arama yaptı. Mekanın ruhsatı olmadığı gerekçesiyle bar kısmında bulunan içkilere el konuldu.

İşletme sahibi konserin iptal edildiğini duyurup konuklardan özür diledi. Ardından kuliste bekleyen sanatçı Jehan Barbur sahneye gelerek, bu durumun ne mekan sahipleriyle ne de kendisiyle ilgisi olduğunu söyleyerek, bina sakinlerinin şikayeti üzerine polislerin geldiğini ve program iptal olduğu için çok üzgün olduğunu söyledi.

Daha önce de Diyarbakır’a geldiğini ve çok güzel bir konser verdiklerini bu heyecanla tekrar geldiğini söyleyen Barbur, “Gönül isterdi ki; ben burada sabaha kadar şarkılarımı söyleyebilseydim. O halde özür mahiyetinde bir şarkıyı havaya söylemek istiyorum” diyerek, “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin müziği olan “Sevgi Emektir” şarkısını enstrümansız bir şekilde söyledi.

Barbur, şarkının ardından “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bilmediğimiz sularda da ne diyeceğimi bilmiyorum. Keşke bina sakinlerini tanısam, tek tek gidip onlarla konuşsam. Ama anladığım kadarıyla sular biraz karışık ve bulanık.” şeklinde konuşarak mekandan ayrıldı.(Bircan Değirmenci /Diyarbakır)