Diyarbakır Newroz'u için halk akşam saatlerinden itibaren Newroz Alanı'na akmaya başladı.

Diyarbakır'da yarın (21 Mart) Newroz Alanı'nda kutlanacak olan ve milyonların katılması beklenen tarihi kutlama için hazırlıklar tamamlanırken, halk ise akşam saatlerinden itibaren alana akmaya başladı. Yüzlerce kişi alanda bir araya gelerek, davul ve zurna eşliğinde halay çekiyor. Alanın girişinde üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri bulunan ve "Önderliğe özgürlük platformu" yazan yelekler giyen gençler, alana girmek isteyen yurttaşların üzerlerini aradı. Yine alana giren araçlarda gençler tarafından aramalar yapıldı.

Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, halkın alana gelişleri devam ederken, alanda süslemelerde sona ermek üzere. Alan, sarı, kırmızı ve yeşil bayraklara donatılırken, PKK lideri Abdulah Öcalan posterleri, KCK ve PKK bayrakları alanın farklı yerlerine asıldı.

ALANDA, SEYYAR SATICILARDA YERLERİNİ ALDI


Alanın girişinde yüzü aşkın seyyar satıcı konumlanırken, yurttaşlar her ihtiyacını bu stantlardan sağlayabilecek. Havanın soğuk olmasından kaynaklı seyyar satıcılar ve halk yaktıkları ateşler etrafından ısınmaya çalışıyor.

Alana çıkan yollarda da polisler tarafından yoğun önlem alınırken, alana belli bir mesafeden sonra araçların geçişine izin verilmiyor. Polislerin araçların alana girişine izin vermemesi nedeniyle arada yurttaşlar ile polisler arasında tartışmaların yaşanmasına neden oluyor.