Diyarbakır merkezli 8 ilde aralarında gazeteciler Abdurrahman Gök, Kibriye Evren ve Semiha Alankuş ile HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır'da zırhlı araçlar eşliğinde onlarca eve baskın yapan polis, birçok evin kapısını kırarak içeri girdi.

Polis baskınlarında, gazeteci Abdurrahman Gök ve Kibriye Evren ile HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına aldındığı öğrenildi. 

Gazeteci Gök'ün evine uzun namlulu silahlarla baskın düzenleyen polis, Gök ve ev arkadaşını yüzükoyun yere yatırdıktan sonra evde uzun süre arama yaptı. Gök'ün evindeki eşyaları dağıtan polis, Gök'e ait bazı kitap, dergi ve gazeteci ekipmanlarına el koydu. 

Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü kaydedildi. Gözaltıların gerekçesi ise öğrenilemedi. 

ALANKUŞ İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’da da aynı operasyon kapsamında gazeteci Semiha Alankuş da evinden gözaltına alındı. Alankuş’un Diyarbakır’a getirileceği belirtildi. 

Öte yandan HDP Diyarbakır il binası önünde zırhlı ve TOMA araçları duruyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA: 90 GÖZALTI 

Operasyonlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı, 8 ilde düzenlenen operasyonda 90 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle: “PKK/KCK terör örgütünün deşifresine ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 09.10.2018 günü saat 01:00'de başlayan operasyonlarda; Diyarbakır ilinde 80 şahıs, İstanbul ilinde 3 şahıs, Van ilinde 2 şahıs, Şırnak ilinde 1 şahıs, Şanlıurfa ilinde 1 şahıs, Batman ilinde 1 şahıs, Mersin ilinde 1 şahıs, Mardin ilinde 1 şahıs, olmak üzere 8 ilde toplam 90 şahıs gözaltına alınmıștır. Șüphelilerin ikametlerinde çok sayıda yasaklı kitap, örgütsel döküman, dijital materyal ele geçirilmiş olup, operasyonlar devam etmektedir.” 

Kaynak: Mezopotamya Haber Ajansı