Diyarbakır Barosu, 45'nci Olağan Genel Kongresi'ni Cegerxwîin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Sur'da yaşamını yitiren baronun eski başkanı Tahir Elçi ve trafik kazasında yaşamını yitiren Baro Yönetim Kurulu üyesi avukat Önder Üngür'e atfedilen kongrede, avukatlar Mesut Beştaş ve Ahmet Özmen başkanlık için yarıştı.

Baro başkanlığı, yönetim kurulu, denetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu asil ve yedek üyelikleri ile Türkiye Barolar Birliği delegelerinin belirlendiği seçimde oy verme işlemi, sabah saat 09.00'da başlayarak, akşam saat 17.00'de sona erdi.

DİHA'nın haberine göre; kayıtlı 1015 seçmen avukatın olduğu baroda seçiminde katılım oranı yüzde 80 oldu. Oy verme işleminin ardından yapılan sayımda avukat Ahmet Özmen, Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı olarak seçildi.

Geçerli oyların 418'ini Ahmet Özmen alırken, Mesut Beştaş ise oyların 385'ini aldı.

Baro Yönetim Kuruluna, Nahit Eren, Serhat Eren, Velat Alan, İmran Gökdere, Cihan Ülsen, Ahmet Dağ, Sertaç Buluttekin, Mehmet Neşet Giresun, Nuşin Uysal ve Mahsum Batı seçildi.

Türkiye Barolar Birliği delegeliğine, avukatlar Mehmet Emin Aktar, Barış Yavuz, Ali Yavuz Aktan seçilirken, Denetleme Kuruluna Mehmet Gazanfer Abbasoğlu, Nigar Atabay Yıldız, Suza Erik, Disiplin Kuruluna Cemile Turhallı Balsak, Fuat Hayri Demir ile Nesip Yıldırım seçildi.

TÜRKAN ELÇİ'DEN TEBRİK

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Twitter'dan bir mesaj atarak Özmen'i tebrik etti. O mesaj şöyle:

“Eşim Tahir Elçi'den sonra baro başkanlığına seçilen Ahmet Özmen'i tebrik ediyorum. Hukuka ve adalete olan inancımızı kaybetmeyeceğiz.”