Ağrı'nın Diyadin ilçesinde özel timlerin 2’si çocuk 3 kişiyi öldürmesiyle ilgili açıklama yapan Diyarbakır Barosu, “tümüyle çalıştıkları fırındaki işlerini yapmak üzere vardiyalı olarak bulundukları bu bölgede canlarını korumak için sığınmaya çalıştıkları fırının önünde güvenlik görevlilerince açılan ateş sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir” dedi.

İMC’de yer alan habere göre, Diyarbakır Barosu Ağrı’nın Diyadin ilçesinde özel timlerin 2’si çocuk 3 kişiyi öldürmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Baro Başkanı Av. Tahir Elçi tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

“Ağrı ili Diyadin ilçesinde silahlı militanların ilçe merkezindeki bir jandarma karakoluna yapıldığı belirtilen bir saldırı sonrasında yaşanan çatışma sırasında, güvenlik görevlilerinin açtığı ateş sonucu Emrah Aydemir (16) ve Orhan Aslan (18) adlı iki çocuk yaşamını yitirmiştir.

“Ağrı Baro Başkanımız Ali Artuk ve Ağrı Barosundan meslektaşlarımızın olayın yaşandığı Diyadin ilçesinde yaptıkları inceleme ve tespitlere göre; güvenlik görevlileri ile silahlı militanlar arasında yaşandığı belirtilen bir silahlı çatışma nedeniyle, tümüyle çalıştıkları fırındaki işlerini yapmak üzere vardiyalı olarak bulundukları bu bölgede canlarını korumak için sığınmaya çalıştıkları fırının önünde güvenlik görevlilerince açılan ateş sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir.

“1990’lı yıllarda yaşanan çatışmalı süreç ve ağır insan hakları ihlalleri nedeniyle toplumun yaşadığı ağır travmaların yol açtığı yaralar hala açık ve kanamakta iken, toplum olarak bu yaraları iyileştirme çabasına yoğunlaşıldığı bir sırada yeniden başlayan ve daha çok da masum sivillerin etkilendiği yeni sürecin (şiddet, silahlı çatışma ve askeri operasyonların) derhal sona ermesi çağrımızı yineliyoruz.

“Olayın adli ve idari makamlar tarafından hızla ve etkili şekilde soruşturularak sorumlular hakkında gerekli soruşturma/kovuşturma işlemlerinin yapılmasını bekliyoruz.”