İslam’da kadının yeri sorgulanmaya devam ediliyor…

“Kadına camide yer açın” diyen İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı’nın başlattığı açılıma destek geldi…

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mekke'den bu fikre vize verdi…

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İslam dünyasının bugünkü sorunlarının, çok ciddi sebeplerinden birinin İslam dünyasının kadına bakışı olduğunu belirterek, "İnsanımızın yarısının beynini reddederek, insanımızın yarısının hayatımızın içinde olmasından rahatsız olarak, camide, cemaatte, Müslüman toplumun sosyal hayatından çekilmesini dinin bir gereğiymiş gibi görerek, yeni dünyaya bir şey katmamız mümkün değil. O bakımdan İslam dünyasındaki bu vahim manzarayı bizim bir an önce ortadan kaldırmamız lazım" demişti ve kadına camide yer açılmasını istemişti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, Hazreti Muhammed döneminde kadınların cuma ve cenaze namazlarına katıldıklarını belirterek, bu geleneğin devam etmesini istedi.

Mekke'de Türkiyeli hacılarla vatandaşların bayramını kutlayan Görmez, burada yaptığı konuşmasında Hazreti Muhammed döneminde kadınların cuma ve cenaze namazlarına katıldıklarını söyledi.

Bir annenin evladının cenaze namazına katılamamasının yadırganacak bir durum olduğunu söyleyen Görmez, namazın usulüne ve esaslarına göre kadınlara cenaze, cuma ve bayram namazlarında yer açılması gerektiğini söyledi.