Rize'de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken, protesto eden 96 yaşındaki Mustafa Cebir'i yaka paça salonun dışına attılar.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rize'de Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışında yaptığı konuşmada, hem İslam dünyası, hem de Türkiye 'de büyük samimiyet kaybı yaşandığını belirtti. Prof. Dr. Görmez, "Hayatımızı yapaylık, imaj, gösteriş, reklam ve propaganda kapladı, götürdü. Onun için samimiyet diyoruz" dedi.

Rize Müftülüğü'nce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile davetliler ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması seçilen 'Samimiyet' konulu kısa film gösterisi sunuldu.

"DİNLEMEYİN BU GAVURU"

Film gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken, Rize'de daha önce de çeşitli programlarda ezan saatlerinin yanlış okunduğu gerekçesiyle gösterdiği tepkilerle tanınan 96 yaşındaki Mustafa Cebir ayağa kalkıp, "Dinlemeyin bu gavuru" diye bağırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile görüşmek isteğini söyleyen Cebir, güvenlik görevlileri tarafından susturulmaya çalışıldı. İkna edilemeyen Mustafa Cebir, yaka paça salondan dışarı çıkarıldı. Fenalık geçiren Cebir daha sonra tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldü. (Haber +1)