DİSK Genel Başkanvekili Tayfun Görgün ve sendikanın yönetim kurulu üyeleri, Şık'ın Gümüşsuyu'daki evinde eşi Yonca Şık ile yaklaşık 15 dakika görüştü.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Görgün, Türkiye'nin seçimle gelen ancak seçimle gitmek istemeyen iktidarların uygulamalarıyla karşı karşıya olduğunu savunarak, “Yasama, yürütme, yargıyı tek elde toplayan bir tek parti diktatörlüğüne doğru giden birçok olayla karşı karşıyayız. Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de içinde bulunduğu bu son olay, çok net bir biçimde bunu gözler önüne serdi” dedi.

Demokratikleşmenin bir gereği olarak Devlet Güvenlik Mahkemelerinin (DGM) kaldırıldığını, ancak yerine kurulan özel mahkemelerin DGM'leri aratmadığını öne süren Görgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte ülkemizde çokça yasa dışı dinleme, izleme, tacizle karşı karşıya kalındı. Bununla ilgili birçok ihlal, hukuki hatalar yapılıyor. Bir sürü insan mağdur oldu. Bunun içinde sendikacılar, aydınlar ve gazeteciler de var. Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de içinde bulunduğu olay, bize tekrar Türkiye'de hukuksuzluğun hangi noktaya geldiğini gösterdi. Biz buna tepki verdik ilk günden beri.

Tutuklanmalarının ilk gününde Ahmet Şık'ın eşini aradık. Yanında olduğumuzu, konu hakkında en ufak bir şüphemizin bulunmadığını söyledik. Çünkü Ahmet Şık ve Nedim Şener'in karanlık iş içinde olamayacakları çok açıktı. Açık, şeffaf ve tertemiz bir hayatları var. Bu yüzden Türkiye bu iddialara inanmadı. Uluslararası çapta bir problem oldu bu. Bu ihlali, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ile Dünya Sendikalar Konfederasyonuna bildirdik. Geçtiğimiz günlerde bu iki konfederasyon, Başbakana, bu ihlalleri gördüklerini ve derhal ortadan kaldırılmasını isteyen bir mektup yazdı.”

Tayfun Görgün, Ahmet Şık'ın ailesinin, tutuklamaların demokrasi güçlerine, basın özgürlüğüne karşı yapıldığını düşündüklerini “Niye bizim başımıza geldi?” diye bir soru sormadıklarını ifade ederek, “Mücadele etmekte kararlılar. Ahmet Şık'a inanıyorlar. Bu olayın, Türkiye'deki hak ihlallerinin, adli süreçteki büyük yanlışlıkların ortaya çıkmasına bir vesile olmasından dolayı da bir çabaları olacaktır” dedi.

DİSK'TEN AHMET ŞIK'A MEKTUP

Görgün, ayrıca Şık'a bir mektup yazdıklarını ve mektupta şunları ifade ettiklerini kaydetti:

“Zulme karşı direnenler unutulmazlar fakat haksızlıklar, adaletsizlikler, baskılar, zulümler ve zalimler de unutulmaz. Tarih her şeyi hak ettiği yere koyar. Her şeyi hak ettiği yerde istifler. Ülkemizin ilerici, demokrat, sosyalist, devrimci, halkını seven ve gerçeklerden yana olan dürüst kalemlerine karşı siyasi iktidarlar her daim bir komplo ve Bizans oyunları peşindedir. Çünkü iktidarlarını sürdürmenin, halkı kandırmanın, gerçekleri örtbas etmenin önemli bir yolu olarak görürler bunu. Çünkü halkı susturduklarını sanabilirler fakat halkının mutluluğu için atan yürekleri asla susturamazlar.

Biz senin nasıl bir komploya ve ne için cezaevine atıldığını çok iyi biliyoruz. Sadece biz değil, alanları doldurarak 'Ahmet-Nedim onurumuzdur' diye haykıran binlerce arkadaşın da biliyor bunu.”

Hürriyet