Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların zanlılarından Hayat Boumeddiene'in, saldırılar gerçekleşmeden önce Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiği iddialarını doğruladı.

Çavuşoğlu, "2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye gelmiş. Havaalanında görüntüleri var. Daha sonra beraberinde başka bir insanla Kadıköy'de bir otelde kalmış. Sonra 8 Ocak'ta da Suriye'ye geçmiş. O da telefon kayıtlarından belli oluyor" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı, Boumeddiene'le ilgili bilgileri Fransa'yla paylaştıklarını da belirtti:

"Daha Fransa sormadan, biz bu bilgeleri elde eder etmez paylaştık. 'Bakın aradığınız şahıs gelmiş, burada kalmış ve Suriye'ye kaçak bir şekilde geçmiş' dedik".

'MARKET SALDIRGANININ SUÇ ORTAĞI' İDDİASI

Amedy Coulibaly, Paris'te Perşembe günü kadın bir polisi öldürmüş, Cuma günü Yahudiler için koşer ürünler satan bir markette 19 kişiyi rehin almış, aynı gün dört rehineyi öldürmesinin ardından polis tarafından vurulmuştu.

Fransız polisi Coulibaly'nin suç ortağı olduğu iddia edilen kız arkadaşı Hayat Boumeddiene'i arama çalışmalarını sürdürüyor.

Fransız basınında Boumeddiene'in Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiğine dair haberler çıkmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Pazar günü Paris'te gerçekleşen 'Birlik Yürüyüşü'ne katılmadan önce yaptığı açıklamalarda "Türkiye hangi ülkede olursa olsun, herhangi bir terör faaliyeti söz konusuysa her zaman çok yakın işbirliği içinde oldu" demiş ve Fransız istihbarat birimleri ile işbirliği ve dayanışmanın olduğunu vurgulamıştı.