İstanbul’un her yerinde polis ve asker saldırılarına karşı direnişler devam ediyor.

Gezi Parkı'nda yapılan müdahalenin ardından, parktaki direnişçiler Gümüşsuyu, Talimhane kapatıldığı için Harbiye yönüne kaçtı. Binlerce eylemci TRT binası önü ile Askeri Müze arasında polisle çatışma halinde.

Eylemciler yol ortasındaki demir parmaklıkları sökerek büyük barikatlar oluşturdu. Ancak polis burada çok yoğun gaz kullanıyor. Kalabalık grup, zaman zaman sloganlar atarak polisi ve hükümeti protesto ediyor. Atılan gazlardan fenalaşanlar civardaki otellere ve dükkanlara sığınıyor.

Saat 02:00 sıralarında Sıraselviler'de polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Polis TOMA'larla su sıkıp biber gazı ile kalabalığı dağıtmaya çalışıyor.

Tarlabaşı'nda da polisle göstericiler arasında sıcak temas devam ediyor. Gaz bombaları nedeniyle sağlık sorunları yaşayanlar çevredeki otellere kaçıp sığınmaya çalışıyor.

Göstericileri dağıtmak için Jandarma'ya ait TOMA araçları da devreye girdi. Göstericilere tazyikli su ile müdahale ediyorlar.

Jandarma Divan Otel civarında da polisle birlikte göstericilere müdahale etti. Jandarmanın birçok yerde polisle birlikte müdahalelere katıldığı bildirildi.

Harbiye'de çok büyük bir kitle direniyor. Taksim'in tüm ara sokaklarında ve İstiklal Caddesi ve çevresinde, Cihangir'de polis saldırıları ve sokak sokak direniş devam ediyor.

Kadıköy’den Taksim’e doğru yürüyüşe geçen gruplar Boğaziçi köprüsüne doğru ilerlerken sık sık müdahaleye maruz kaldı. Göstericiler karşılarındaki az sayıdaki polisi etkisiz hale getirebilecek çok yüksek bir sayıda olmasına rağmen hiç şiddet başvurmadı. Gruplara köprü yolu üzerinde gaz ve ses bombası ile tazyikli su ile müdahale edilirken, dağılan gruplar tekrar tekrar toplanıp Taksim’e doğru yürümeye çalıştı.

Bazı gruplar müdahalelere rağmen ısrarla toplanarak Boğaziçi köprüsünden geçmeyi başardı.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara Okmeydanı'nda da müdahale edildi. Aralarında Gazi mahallesinden çıkan kalabalık protestocu grubunun da bulunduğu gruplara TEM - Okmeydanı bağlantı yolunda müdahale edildi. Müdahale grupların yeniden toplandığı anlarda sürdü. Bu arada eylemcilerin ateşe verdiği ileri sürülen iki araç güzergahta alev alev yandı.

İstanbul’un birçok semtinden Taksim’e doğru yürüyüşler devam ediyor.