Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle Belediyesi tarafından yıkım kararı aldırılan ancak yurttaşların direnişi sonucu yıkım kararı ötelenen Yenimahalle Pir Sultan Cemevi EDP’lilerce ziyaret edildi.

 

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ferdan ERGUT’un başkanlığındaki heyette EDP Genel Saymanı Abdullah ÇİFTÇİ ve Ankara İl Başkanı Süreyya Tamer KOZAKLI da yer aldı.

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi tarafından Batıkent'te yapımı devam eden Cemevi inşaatı hakkındaki yıkım kararı, halkın direnişi nedeniyle uygulanamamıştı. Ziyarette, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Sekreteri Cemal Şahin, MYK üyesi Mustafa Çınar ve Sincan Şube Başkanı Ali Sürücü de hazır bulundu.

 

Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Cevahir Canpolat Batıkent'teki Alevilerin, ibadetlerini özgürce yapabilmek için 17 yıldır Cemevi mücadelesi verdiklerini, yıllardır belediyelerin sözleri ile oyalandıklarını, son olarak Yenimahalle'nin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, 27 Mart yerel seçimlerinden önce Cemevi sözü verdiğini anlattı. Cemevini yapmakta kararlı olduklarını, sonuna kadar direneceklerini ifade etti.

 

EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut Alevilerin sorunlarının çözümü yolunda AKP ve CHP’nin gerçek bir niyeti ve planı olmadığını, tekçi, farklılıkları tehdit olarak gören devlet algısının her iki partide de ortak olduğunu, tüm mağdurların, Alevilerin, Kürtlerin, gayrı-müslimlerin ortak bir politik hak mücadelesine ihtiyaç duyulduğunu, bunun dışında bir çıkışın mümkün olmadığını söyleyerek EDP olarak nerede bir ezilme ilişkisi, zulüm varsa, orada ezilenin, zulme uğrayanın yanında olacaklarını belirtti. Yenimahalle Cemevinin yıkılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Yıkım gerçekleşmemiş olmasına rağmen halen söz konusu yıkım tebligatının geçerli olması nedeniyle “Cemevi nöbeti” devam ediyor.

 

Bu arada, Cemevinin açılışı 18 Aralık’ta büyük bir konser ile gerçekleştirilecek.