Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 şüpheliden beşi tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanmış olan Trabzon ve İstanbul Jandarma İstihbarat’tan dört kişiyle birlikte tutuklu sayısı 9’a yükseldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon Jandarma İstihbarat görevlileri Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay tutuklandı.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, “şüphelilerin Hrant Dink cinayetinde yargılanan bir kısım şüphelilerle irtibatları, bir kısmının Hrant Dink'in ev ve iş yeri çevresinde olaydan yaklaşık 4 ay kadar önce baz verecek şekilde görevlendirme yazısı olmaksızın bulundukları”nı belirtti. 3 şüpheli de yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde önce İstanbul Jandarma görevlileri Abdullah Dinç ve Yavuz Bozca’nın, ardından İstanbul Jandarma görevlisi Emre Cingöz ve Trabzon Jandarma görevlisi Ergün Yorulmaz’ın da tutuklanmasıyla tutuklu sayısı dörde yükselmişti.

Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Şüpheli jandarma astsubaylar Mustafa Küçük, Mikdat Özbek, eski uzman çavuşlar Rahmi Özer ile Musa Yıldırım ise aynı suçlardan, adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltılar da devam ediyor.

Dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım da savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Ali Öz, Dink cinayeti yaşandığı dönemde Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapıyordu. Öz hakkında Trabzon’da iki farklı mahkemede "Görevi ihmal" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçundan dava açılmış ve 6 ay hapis cezası almıştı. Yargıtay, Öz hakkında verilen mahkumiyet kararını bozmuş ve yeniden yargılama başlamıştı.

(Kaynak: AGOS)