Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetne ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 8 jandarma istihbarat görevlisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin jandarma istihbaratında görevli olan 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Soruşturma Savcısı Gökalp Kökçü, ifadesi alınan 8 şüpheliyi, "örgüt üyeliği" ve "cinayete iştirak" suçlarından tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

8 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan Trabzon Jandarma İstihbarat görevlileri şöyle: Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay​.

4 JANDARMA GÖREVLİSİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında bugüne kadar dönemin 4 jandarma görevlisi tutuklanmıştı.

Daha önce de Jandarma görevlisi Uzman Çavuş Abdullah Dinç, eski Uzman Jandarma Yusuf Bozca, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz ve eski astsubay Emre Cingöz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.