AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ortaya çıkan yeni görüntüleri değerlendiren Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, kayıp görüntülerin ortaya çıkartılmasının önemli olduğunu ancak gerçek sorumlunun açığa çıkması için yetersiz olduğunu belirtti. Bakırcıoğlu, Görüntülerin ortaya çıkmasının önemli ancak yetersiz olduğunu savundu. 

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ortaya çıkan yeni görüntüler beraberinde, "Neden şimdi?" sorusunu gündeme getirdi. Görüntülerde, Fethullah Gülen Grubu'na yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 6 jandarma istihbaratçısının olay yerinde inceleme yaptığı ve Dink cinayetini tetikçi Ogün Samast ile birlikte planladıkları görülüyor. Soruşturmada adı geçen jandarma görevlileri tutuklanarak cezaevine konurken haklarında henüz bir iddianame yazılmış değil. Ortaya çıkan görüntülerin davaya ne yönde etki edeceğini değerlendiren Dink ailesi avukatlarından Hakan Demircioğlu, "Vur emrinin kararını kim ya da kimler verdiyse onlar ortaya çıkartılmalı" dedi. 

Yeni diye iki görüntü basına servis edildiğini ve bu görüntülerden ilkinde jandarma görevlilerinin yer alındığını ikincisinde ise görüntülerde yer alan kişilerin jandarma olup olmadığı konusunda şüpheleri olduğunu söyleyen Bakırcıoğlu, görüntülerin kendilerinin de aradığı kaybolan görüntüler olduğunu söyledi. Görüntülerin açığa çıkartılması ile birlikte cinayetin çözümlenmesine yaklaşıldığını ancak yine de bu görüntülerin yetersiz olduğunu belirten Bakırcıoğlu, bu kişilere ilişkin iddianame yazıldıktan sonra cinayetteki işlevlerinin tam olarak ortaya çıkacağını ifade etti. 

'SORUŞTURMANIN DERİNLEŞTİRİLMESİ GEREKİR'

Cinayete ilişkin her bilginin önemli olduğunu vurgulayan Bakırcıoğlu, örgüt şemasının tam anlamı ile ortaya çıkması için soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Cinayetin çözümlenmesinde en önemli ayağın "Vur emrini kararını kim ya da kimler verdiyse onların açığa çıkarılması" ile gerçekleşebileceğini hatırlatan Bakırcıoğlu, "Yıllardır söylediğimiz gibi buradaki örgüt yapısı ortaya çıkıyor. Soruşturmanın önceki evrelerinde de bu cinayetin 'devletin gözü önünde işlendiğini' söylemiştik. Bu gerçek bir kez daha açığa çıktı. Bundan sonra yapılacak olan şey soruşturmanın derinleştirilmesidir" diye konuştu. 

KAYNAK: DİHA