Tedavisi için yardım istediği Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği parayı geri çeviren Dilek Özçelik'in ilacı, tedavi gördüğü hastaneye getirildi.

Türk Eczacıları Birliği tarafından Türkiye'de bulunamadığı için yurt dışından temin edilen "Dekarbazin" etken maddeli ilacın 3 aylık tedaviyi karşılayacak miktarı dün kargoyla Edirne'ye gönderilmişti.

39. Bölge Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes tarafından alınan ilaçlar, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Dahiliye Bilimleri Servisi'nde tedavi gören Özçelik'e teslim edildi.

Kes, yaptığı açıklamada, Türk Eczacıları Birliği'nin, Sağlık Bakanlığı'yla yaptığı protokol çerçevesinde ihtiyaç duyulan ilaçları hastalara stoklarda varsa bir günde, yoksa yurt dışından en fazla 10 gün içinde getirterek ulaştırdığını söyledi.

İlaç temini konusunda tüm sektör bileşenlerinin bir araya gelerek var olan sorunları çözebileceğini ifade eden Kes, "Dilek'in haykırışı bu çalışmaya öncülük eder diye düşünüyorum" dedi.

Kes, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan tarafından Yunanistan'dan temin ettirilerek, Özçelik'e ulaştırılan ilaçların bulunması konusunda izlenilen yolun doğru olmadığını ifade ederek, "Yurt dışına gidip, ilacı temin edip hastaya ulaştırılması doğru bir yöntem değil. Burada yapılması gereken tek iş, Sağlık Bakanlığı'yla protokol imzalamış Türk Eczacıları Birliği vasıtasıyla getirtilmesidir. Çünkü ilacın gerçek sahibi eczacıdır. Kontrolsüz yurda giren ilaçlar hem yasal hem de tıbbi açıdan çok olumsuz tablolar yaratacaktır" diye konuştu.

Kes, Özçelik'e 3 aylık kür için yeterli ilaçların getirildiğini, tedavi süresince gerekecek ilaçların Türk Eczacıları Birliği kanalıyla ulaştırılacağını kaydetti.

'SİYASİ AMAÇ GÜDÜLMESİN'

İlaçları teslim alan Özçelik de kendisine destek olan başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.

Durumunun siyasi malzeme haline getirilmemesini rica ettiğini kaydeden Özçelik, "Allah herkesten razı olsun. Şu an yaşadığım mutluluğu dilerim tüm kanserli insanlar yaşasın. Umarım bu süreç onlar için de bu denli hızlı ilerlesin. Siyasi hiçbir hedefim yok, sağlığın siyaseti olmaz. Bu yüzden herhangi bir çaba içerisine giren insanlardan anlayış bekliyorum, farklı amaçlar güdülmesin" dedi.

Dilek Özçelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanına giderek tedavisi için yardım talebinde bulunmuştu.

Bakan Bayraktar’ın bir miktar para verdiği Özçelik, “Ben dilenci değilim” demiş ve gözyaşları içerisinde parayı geri vermişti. (Posta)