Sarıyer’deki evinde polis baskınında öldürülen Dilek Doğan’ın cinayetine ilişkin polis Y.M. hakkında “Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi” suçundan açılan davanın duruşması İstanbul Adliyesi 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Duruşma için sabah saatlerinden itibaren adliyede geniş önlem alınırken, duruşmaya katılmak isteyen gruba müdahale eden polis aralarında Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan’ın olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Duruşma öncesi çok sayıda TOMA ve zırhlı araç eşliğinde yüzlerce çevik kuvvet polisi adliye önünde konuşlandırılırken, adliyenin dört tarafında da arama noktaları oluşturularak, yapılan aramalardan sonra adliye bahçesine geçişlere izin veriliyor.

Adliye bahçesine giriş yapıldığı sırada çok sayıda kişi, darp edilerek gözaltına alındı.

Adliye girişinde aralarında Dilek Doğan’ın yakınlarının da bulunduğu bir grup, içeri girmek istedi. Ancak polis, sadece Dilek Doğan’ın ailesinin adliyeye girebileceğini belirterek, grubu içeri almadı. Bunun üzerine grup ile polis arasında arbede yaşandı.

DİLEK DOĞAN’IN AĞABEYİ DE GÖZALTINA ALINDI

HDP ve CHP başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti ve STK’ların da adliye bahçesine girişi devam ettiği sırada, açıklama yapmak isteyen gruba, polisin gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalesinde Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan da polisler tarafından darp edilerek, gözaltına alındı.

Adliye önünde toplananlar, Dilek Doğan’ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler ile “Adalet istiyoruz” yazılı dövizleri taşırken, adliye önünde gerginlik sürüyor.

Duruşma salonuna girmek isteyen bazı avukatlar da polisler tarafından darp edilirken, duruşma salonunda bulunan avukatlar ise içeride bulunan sivil polislerin dışarı çıkmasını isteyerek, “Polisler dışarı, avukatlar içeri” diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan gerginliğin ardından mahkeme heyeti, duruşmanın büyük salonda yapılıp yapılmayacağına karar vermek üzere tartışma yürütürken, tutuksuz yargılanan sanığın savunmasının SEGBİS yöntemiyle alınacağı belirtildi.

(Kaynak: imc tv)