Sarıyer’in Küçük Armutlu Mahallesi’nde evine baskın yapan polisler tarafından öldürülen Dilek Doğan’ın ailesi, polisler tarafından sürekli tehdit ediliyor.

Dün saat 18.00 sularında Küçük Armutlu’daki bir inşaat alanına giden özel harekat polisleri, orada çalışan işçilere Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı.

Polisin, inşaatta çalışan Doğan’ın ağabeyi Mehmet Doğan’ı inşaatın bir odasına götürerek hakaretlerde bulunup darp ettiği belirtildi.

Gördüğü darp sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar meydana geldiğini belirten ağabey Doğan, “Benim hakkımda herhangi bir şekilde ne bir dava ne de bir soruşturma bulunmamaktadır. Polisler benim Dilek Doğan’ın ağabeyi olduğumu anladıkları anda beni başka bir odaya götürüp, darp ve hakaret etiler. Baldırlarıma aldığım darbelerden kaynaklı yürümekte zorluk çekiyorum” dedi.

Polislerin Doğan’ın diğer ağabeyi Emrah Doğan’ı da sokak ortasında hiçbir sebep belirtmeden gözaltına almaya çalıştıklarını dile getiren Mehmet Doğan, “Mahallelilerin tepkisi ve direnişi sonucu gözaltına almaktan vazgeçtiler. Polisler giderken de ‘Biz seni başka yerde gözaltına almasını biliriz’ şeklinde tehditlerde bulundular” diye konuştu.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)