Dilek Doğan'ı katleden polisin yargılandığı davada karar duruşması yarın görülecek.

Dava öncesi'nde Birgün'den Meltam Yılmaz'a konuşan Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, yeni görüntüler çıktığında umutlandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Ben en başından beri bu davadan bir şey çıkmayacağını biliyordum ama geçen duruşmada yeni görüntüler çıktığında bir umut ışığı belirdi, belki adalet yerini bulur diye hayal ettik. Ama hiçbir şey değişmedi, nerdeyse bizi suçlu duruma düşürecekler. Savcı onun avukatlığını yaptı, avukatın konuşmasına bile gerek kalmadı. Geçen duruşmada da savcı, ’taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi, hepsi o. 25 yaşında pırıl pırıl bir genç kızı öldürmek para cezasıyla geçiştirilecek. Ama biz bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız.”

'KIZLARININ YÜZÜNE NASIL BAKACAK'

Anne Aysel Doğan ise "Şimdi o polis dışarda, adli denetimle serbest. Onun da kızları var, kızlarının yüzüne nasıl bakacak?" diyesordu.

"Bu insanlar acı ne demek bilmiyorlar mı?” diye soran anne Doğan şunları söyledi

“Dilek’i vuran özel harekat polisi Şırnak’tan üç gün önce gelmiş. Gelir gelmez de bu polise operasyon görevi verilmiş. Yani Şırnak’tan çıktığı psikolojiyle geliyor buraya. Birini vurmaya, öldürmeye gelmiş gibi geldi zaten. Biz hiç böyle bir şey görmedik. Diğer polisler normaldi ama bu geldiği andan itibaren çok saldırgan davranıyordu. Bir ileri bir geri dolaşıp deli gibi hareket ediyordu, kendinde değilmiş gibi. Ben onun karşısındaydım, beni vursaydı. Dilek’i nasıl vurdu, aklım almıyor. Şimdi o polis dışarda, adli denetimle serbest. Onun da kızları var, kızlarının yüzüne nasıl bakacak? Bu katili koruyup kollayanlar, adaleti uygulamayanlar kendi kızlarının, kendi çocuklarının yüzlerine nasıl bakacak? Bu insanlar acı ne demek bilmiyorlar mı?” diye soruyor.

AVUKATLARA ÇAĞRI

Özgürlükçü Hukukçular Platformu İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 15.00'te görülecek davaya çağrıda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

"Savcı tarafından bir önceki celse sunulan ve Dilek Doğan'ı katleden polis için adeta bir ödül niteliğindeki mütalaaya cevap vermek, Dilek Doğan için adalet talebini tekrar etmek ve dayanışma için tüm meslektaşlarımızı duruşmaya katılmaya davet ediyoruz"