İstanbul'da polisin infaz ettiği 19 yaşındaki Dilan Kortak'ın babası İbrahim Kortak, "Devlet kızımın gülüşünü benden aldı" dedi.

Kızının herkes tarafından sevilen biri olduğunu ve tüm arkadaşlarının onu gülüşüyle hatırladığını belirten İbrahim Kortak, İzmir'e taşındıkları günden bu yana devletin sistematik baskısının devam ettiğini ve sonunda bu baskının kızının infazıyla sonuçlandığını kaydetti. 1993 yılında "örgütte yardım ve yataklık"tan tutuklandığını ve 3 yıl 3 ay cezaevinde kaldığını hatırlatan baba Kortak, kızının ailesinin yaşadığı zulüm ve baskıların bilincinde olduğunu söyledi.

Kortak ailesi, ekonomik nedenlerden dolayı 1990'lı yıllarda Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Berti (Kocakuyu) köyünden İzmir'e göç etti. 

Hem ailesi hem de arkadaşları, Kortak'ın hep gülüşüne vurgu yaptı. Kortak'ın, kah şarkı söylerken, kah halay çekerken ya da bir konuyu anlatırken bile yüzünden gülüşünü hiç eksik etmediğini kaydettiler. 

'BANA ARTIK HEVAL DE'

Kızı Kortak'ın mücadelesine bağlı biri olduğunu ve mücadelesiyle yatıp kalktığını vurgulayan baba Kortak, "Bir gün evde oturuyorduk, bana 'Baba artık ben 18 yaşını geçtim. Bana çocuğum deme, bana artık heval (arkadaş) de' dedi. Ben ona hep öyle hitap ettim. Tüm kararlarını kendisi veriyordu. Biz onun kararlarının arkasında duruyorduk" diye konuştu.

'DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Kızının mücadelesini sürdüreceğini ve davanın takipçisi olacağını kaydeden Kortak, polislerin son dönemlerde baskınlarda "çatışma sürü" verip aynı taktiği uyguladığı belirterek, "Bu bir devlet zulmüdür. Bu zülüm ve baskı Kürdistan'ın dört parçasında devam ediyor. Ama biz bu saldırı ve zülüm karşısında geri adım atmayacağız. Biz bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu. (Evrensel)