Mehmet Bilber / Radikal

16 Haziran günü başına isabet eden gaz bombası kapsülüyle ağır yaralanan Dilan Dursun için soruşturma günler sonra başlatıldı. Olaydan 4 gün sonra avukatların talebiyle olay yeri incelemesi yapılırken Cuma günü memur suçları soruşturma savcılığı olayı soruşturmakla görevlendirildi. Soruşturmanın hedefinde Dilan’ı vurduğu iddia edilen ‘akrep’ polisi var.

Olayın görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre Dilan’ın akrepten atılan gaz bombasıyla yaralandığı iddia edildi. Bunun üzerine Savcılık, olayın gerçekleştiği çevredeki tüm kamera kayıtlarının ‘acil’ olarak kendilerine iletilmesini istedi. 16 Haziran Pazartesi günü olay yerinde görev yapan tüm akreplerdeki emniyet mensuplarının ifadeleri ve emniyet amirleriyle yaptıkları telsiz görüşmelerinin kayıtları da yine acil koduyla Emniyet'ten talep edildi.

Dilan vurulduğunda orada bulunan ve kendisine ilk müdahaleyi gerçekleştiren bir doktorun da Bolu’daki bir hastanede görev yaptığını tespit eden Dilan’ın avukatları, savcılıktan bu doktorun ifadesinin de alınmasını talep etti. Savcılık da Bolu’ya yazı göndererek söz konusu doktorun ifadesinin alınmasını istedi.

DİLAN KABUSLAR GÖRÜYOR

Bu arada bilinci açıldıktan sonra özel odaya alınan Dilan’ın tedavisi sürüyor. Ailesinden alınan bilgilere göre Dilan’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Ancak Dilan yaşadığı olayın etkilerini ciddi bir şekilde hissediyor. Odasına yabancı birinin girmesinden tedirgin olan Dilan uykusundan kabuslar görerek uyanıyor. Ailesinin belirttiğine göre zaman zaman panik atak geçiriyor.