Fransa’nın en çok okunan dergilerinden Le Point, geçen haftaki sayısında Erdoğan için ‘Diktatör’ başlığını kullanması nedeniyle hem iki ülke arasında hem de Fransa içinde gerilim yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Avignon semtinde derginin kapağının bulunduğu reklam panosu bir grup Türkiyeli tarafından indirilmiş ve yerine Erdoğan’ın posteri asılmıştı.

Derginin indirilen reklamları bu kez güvenlik güçleri eşliğinde yeniden asıldı. Afiş panoya asılırken, bir grup gazete bayisi yakınlarında toplandı ve protesto etti ancak reklamları indirmeye çalışmadı.

Bununla birlikte grup, panoya yakın bir yere 'yalan haber' afişi astı. Protesto süresinde jandarma görevlileri uzun süre bayi etrafında nöbet tuttu, akşam saatlerinde de bölgeden ayrılarak görevi devriye gezen görevlilere devretti.

Afişlerin indirilmesi ile ilgili tartışmalar da sürüyor.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre olayın gerçekleştiği Pontet kentinin Belediye Başkanı Joris Hébrard, yaşanan olayları "kabul edilemez" olarak nitelendirerek savcılıktan soruşturma açılmasını ve "sorumluların belirlenip kovulmasını” istedi.