Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Dikmen Vadisi’ndeki yıkım ihalesini taşeron şirketlere devretmesinin ardından Vadi halkına yönelik 'silahlı' saldırı düzenlendi.

İhaleyi ilk alan taşeron şirketin kovulmasının ardından yeni bir ihale açılmasıyla bir başka taşeron şirket, Vadi halkının evlerini yıkma işini üstlenmişti. İkinci şirket, sabah saatlerinde Dikmen Vadisi 5. etabın çıkışına gelerek sopalarla beklemeye başladı. Şirketin tehditleri karşında günlerdir saldırı bekleyen Vadi halkı da erken saatlerden itibaren barikatlarını kurarak bekleyişe geçti.

ŞİRKETİN ADAMLARI POMPALI TÜFEKLE SALDIRDI

Saat 13.00 sularında sayıları 60′ı bulan şirket elemanı, sopalar ve kepçe eşliğinde yıkım için harekete geçti. Barınma hakkına sahip çıkan Vadililere taşlarla saldıran şirket elemanlarına kurulan barikatların ardından ve bölgedeki tepelik alanlardan taşlarla karşılık verildi.

Şirket elemanları ile Vadi halkı yaklaşık 30 metrelik mesafedeyken, pompalı tüfekler ortaya çıktı. Şirket elemanları bir anda pompalı tüfeklerle Vadi halkına hedef gözeterek ateş açtı. Silahlı saldırılara karşın geri çekilmeyen Vadililer, saldırganların üzerine yürüyerek, saldırgan taşeron firma elemanlarının geri çekilmesini sağladı.

Saldırganlar, yanlarında getirdikleri kepçeyi de çatışma bölgesinde bırakıp kaçtı. Vadi halkı, evlerinin yıkımında kullanılmak istenen kepçeyi kullanılmaz hale getirdi.

Bir süre barikatlarda bekleyen Vadi halkı daha sonra Barınma Hakkı Bürosu’na doğru geçti.

Saldırı sırasında şirket elemanlarının attığı bir taş göğsüne isabet eden Vadili bir vatandaş, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. (Sendika.Org)