İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) ve Baran Tursun Vakfı tarafından Mazlum-Der Genel Merkezi'nde "Dikkat polis geliyor" kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Mazlum-Der yöneticilerinin yanı sıra Ankara'da polisler tarafından vurulan Cem Aygün'ün babası İsmet Aygün de katıldı.

Kampanyanın içeriğine ilişkin değerlendirme yapan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, kampanya çerçevesinde neler yapılacağına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de polisten kaynaklı meydana gelen hak ihlallerini takip edecek, gerektiği yerde müdahil olacak ve elimizde mevcut olan tüm imkanları kullanarak, bunları deşifre edeceğiz. Polis eliyle hayatına son verilen insanların adına açılan davaları takip edecek, duruşmalarına gözlemci veya müdahil olarak katılacağız. Kampanya sürecince, polis tarafından mağdur edilmiş veya başkalarının mağduriyetine tanıklık etmiş insanların deneylerini paylaşacağız" dedi.

'BEN OĞLUMU KAYBETTİM BAŞKA AİLELER KAYBETMESİN'

Açıklama sonrası konuşan Cem Aygün'ün babası İsmet Aygün ise, öldürülen oğlunun acısını yaşadığını dile getirdi. Oğlunun suçunun olmadığını belirten Aygün, "Benim oğlum suçluysa cezasını çeksin, neden oğlumu vurdular? Bu kampanya sonrası artık hiç kimsenin çocukları bu şekilde ölmeyecek. Ben oğlumu kaybettim. Başka aileler kaybetmesin" diye konuştu.

'DİKKAT POLİS GELİYOR' İZMİR'DE DE TANITILDI

Mazlum-Der İzmir Şubesi ve Baran Tursun Vakfı İzmir'de de "Dikkat polis geliyor" kampanyasına ilişkin Vakıf binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Polis şiddetiyle yaşamını yitirenlerin ailelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun, Türkiye'deki polis şiddetinin olağanlaştığını belirterek, bu şiddet nedeniyle yaşam hakkı ihlallerinde önemli artışlar yaşandığını kaydetti.

Mazlum-Der ve Baran Tursun Vakfı olarak yetkisini Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'ndan (PSVK) alan polis şiddetinin ortaya çıkardığı yaşam hakkı ihlalleri ve işkencenin önüne geçmek amacıyla "Dikkat polis geliyor" adıyla bugünden itibaren 4 aylık bir kampanya başlattıklarını ifade eden Tursun, "Kampanya çerçevesinde polisin adam öldürme fiilini, şiddet uygulamasını, kötü muamelesini kamuoyunda tartışılır hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Kampanya kapsamında PSVK nedeniyle mağdur aileler ve polis cinayetine kurban giden kişilerin yakınlarıyla birlikte akademisyen, yazar, sanatçı, sendikacı, siyasetçi, bakanlar, milletvekilleri ve medya temsilcileriyle görüşeceklerini dile getiren Tursun, polis şiddetine maruz kalan kişilerin deneyimlerini anlatacağı platformlar oluşturulacağını dile getirdi.