Silopi'de devlet güçlerinin uzun süre ateş altına aldığı evde yaşayan Yusuf Aybi isimli yurttaş yaşamını yitirirken, Sur ilçesinde polis ve askerlerin açtığı ateş sonucu 5 kişi yaralandı. 

DİHA’nın haberine göre yasağın sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde saldırılar giderek yoğunlaşıyor. Babaros Mahallesi'nde uzun süre ateş altına alınan evde 80 yaşındaki Yusuf Aybi isimli yurttaş yaşamını yitirdi. Çok sayıda bomba atarın isabet ettiği esnada evde bulunan Aybi'nin yaşadığı gerilimden dolayı kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Öğle saatlerinde de yaylım ateşe tutulan bir evde Hüseyin Güzel isimli yurttaşın da kalp krizinden yaşamını yitirmişti. İlçenin bir çok mahallesinde silah sesleri gelmeye devam ediyor. 

SUR'DA 5 KİŞİ YARALANDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise, polis ve jandarma özel harekat timlerinin açtığı ateş sonucu 5 yurttaşın yaralandığı belirtildi. 5 kişi güvenlik gerekçesiyle ambulanslar bölgeye bırakılmadığı için hastaneye kaldırılmazken, ilçenin birçok mahallesinde çatışmalar devam ediyor. 

Bu arada Hasırlı Mahallesi'nde tankların top atışları nedeniyle Süleyman Nazif İlköğretim Okulu'nun yıkılmanın eşiğinde olduğu öğrenildi. Yine aynı mahallede bombaların isabet ettiği bir evde ise yangın çıktı. Çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken, yangın yurttaşlar tarafından güçlükle söndürüldü. (Evrensel)

(Fotoğraf: Arşiv)