Antep Emniyeti'ne IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası gözaltına alınıp, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan DİHA muhabiri Mehmet Hakkı Yılmaz, tahliye edildi.

Antep Emniyet Müdürlüğü'ne 1 Mayıs’ta IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kamuoyuna ilk duyuran gazeteci olan DİHA Antep muhabiri Mehmet Hakkı Yılmaz, gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Antep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, Yılmaz ve tutuksuz yargılanan Cahit Özbek ve avukatları Resul Tamur,  Alaaddin Aslan ve Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş Başkanı Hakkı Boltan katıldı.

Duruşmada Kürtçe savunma yapan Yılmaz, gazeteci olduğunu belirterek, "Ben 1 Mayıs kutlamasına giderken Antep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik gerçekleştirilen patlama sesi ile beraber olay yerine gittim. Yanıma yaklaşan sivil polisler, neden orada olduğumu sordular. Ben de gazeteci olduğumu ve kimliğimi gösterdim, ardından beni gözaltına aldılar.
Suçlamalara gerekçe gösterilen not defterindeki bilgiler haber notlarıdır. Her hangi bir suç unsuru yoktur. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Tutuksuz yargılanan Cahit Özbek ise suçlamaları reddederek beratını istedi.

Avukatlar Tamur ve Aslan da, yaptıkları savunmalarda, müvekkillerinin her hangi bir suç işlemediklerini belirterek, tahliye ve beraat taleplerinde bulundu.

Suç vasfının değişme olasılığının kalmadığını belirten mahkeme heyeti, tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak Yılmaz'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(Kaynak: DİHA)