Dicle Haber Ajansı (DİHA), sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde Aşk Tepesi'ne konuşlandırılan keskin nişancıların ateş açması sonucu Nur Mahallesi'nde bir çocuğun ayağından yaralandığını duyurdu.

DİHA’nın haberine göre, keskin nişancıların hedefinde olan mahallede yaralanan 15 yaşındaki H.B. güvenlik nedeniyle hastaneye götürülemediği için yurttaşlar tarafından tedavi edildi. Yaralıların güvenlik nedeniyle hastaneye kaldırılamadığı ilçede, ambulansların ise mahallelere girişi polislerce engelleniyor.

Asker, polis ve özel harekatçıların zırhlı araçlarla mahalle girişlerini tutuğu ilçede, yine çok sayıda zırhlı araç ise sokak ve caddelerde devriye geziyor.

Gün içinde kobra tipi zırhlı araçlar ile Nur Mahallesi'nin yaylım ateşine tutulduğu ilçede, keskin nişancıların hedefi olmamak için halk tarafından sokak aralarına çekilen brandalar ise polislerce ateş edilerek yakılmaya çalışıldı.

Akşama doğru kısmen sessizliğin hakim olmaya başladığı ilçede, dün gece şiddetli çatışmaların ve büyük patlamaların yaşandığı Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde saldırılara karşı başlatılan direniş nöbeti ise devam ediyor.

Öte yandan ilçede polislerin rastgele ateş açması sonucunda yaralanan 4 yurttaş Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı yurttaşların ikisinin ambulans diğer ikisinin ise kendi imkanları ile getirildiği belirtildi.

Hastaneye kaldırılanların isimleri şöyle: B.İ. (16), Umran Asrak (18), Zinet Dirican (30) ve Meryem İşcen (40).