RedHack’in sızdırdığı Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştiren 3’ü tutuklu 6 gazetecinin yargılandığı davada savcı KHK ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik'in tahliyesini, Tunca Öğreten ve Mahir Kanat için ise tutukluluk halinin devamını istedi.

RedHack’in sızdırdığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştiren 3’ü tutuklu 6 gazeteci hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediliyor.

6 gazetecinin savunmasının ardından savcı mütalaasını verdi. Savcı, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik'in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini istedi.

diken.com.tr eski editörü Tunca Öğreten ve BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat'ın ise, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, üzerine atılı suçu işlediklerine dair şüphenin varlığı, katalog suçlardan olması gerekçesi ile tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

  (Kaynak: MA)