Didim’de Alevi yurttaşlar, 2004'te dönemin ANAP’lı belediye başkanının açılışını yaptığı cemevinin tapu sorununun çözülmesi için imza kampanyası başlattı.

Didim Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan, şu ana kadar 20 binden fazla imza toplandığını, kampanyanın ekim ayına kadar sürdürüleceğini belirtti.

Hüseyin İlhan, 2004 yılında dönemin ANAP’lı Belediye Başkanı ile birlikte ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas tarafından açılışı yapılan cemevinin, o günden beri tapu sorunu yaşadığını ifade etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da söz verdiğini hatırlatan İlhan “Yerel yönetimler, bu sorunu çözmek bizim için onur meselesidir diyerek nasıl söz verdilerse sözlerini yerine getirsinler. Seçimden seçime gelip bizi kandırmasınlar” dedi.

“AKP’nin samimiyetsizliği biliniyor ama sosyal demokrat bir partinin toplumun inançlarını, değerlerini görmezden gelmesine sessiz kalınamaz” diyen İlhan, “Ekim başında Didim Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde tüm Alevi kurumları başkanlarıyla beraber basın açıklaması yaparak imzalar teslim edilecek. Buradan sonuç çıkmazsa, cemevi tapumuzun verilmesi için adalet yürüyüşü başlatacağız. Dövizlerle Ankara’ya yürüyeceğiz” dedi.

Didim Cemevi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Aykaç da kendilerine “İmar affından yararlanın, af başvurusu yapın” denildiğini aktararak şunları söyledi:

“Kaçak bina değil burası, ibadet yeri. İbadet ve inanç hürriyetinin, insanın temek hak ve özgürlüklerinden biridir. Belediyeler inanç merkezlerinin sorunlarında halka daha kolaylık sağlayıcı ve çözüm odaklı olmalıdır.”

Kaynak: Evrensel